Здравейте, имам въпрос, относно квотата по ЗХТУ:
в момента, назначените лица са 147бр./по средносписъчен състав за 2022 са били 131/ и имаме 3ма с ТЕЛК, на ръба сме, но днес се оказа, че трябва, да освободим единия от служителите с ТЕЛК, по негово желание. Имаме вариант от другия месец, да назначим друг служител с ТЕЛК и очакваме телково решение на наш служител, който е с онкологично заболяване, въпросът ми е, ако имаме момент, в който не изпълняваме квотата, трябва ли да подадем информация, дължим ли компесаторна вноска, каква е процедурата?
Очаквам отговорите Ви с нетърпение, ако Ви трябва допълнителна информация, съм на линия.
Благодаря Ви предварително,
Хубав и успешен ден!
Здравейте, искам да попитам на какви условия трябва да отговаря кандидатът за такъв вид отпуск? Освен че детето трябва, да е до 8г. възраст?! Трябва, да не ходи на градина, ясла...училище, или какво?
ralitsa.georgieva.k@gmail.com
ralitsa.georgieva.k@gmail.com
Много благодаря  :smile1:
Здравейте, аз съм HR в една фирма, нямаме ТРЗ, моята основна работа е с друга насоченост, но сега ми се налага да се занимавам с това...
имахме проверка от инспекция по труда, жената беше много заядлива...заяде се с нашата главна счетоводителка, защо начислява целия трудов стаж, при сключване на договор, защо не взема само професионалния, на същата или сходна позиция?!
И сега аз трябва да напиша нови правила за работна заплата, в които да уточня този факт, но наистина не знам как да го оформя?!
Моля помогнете ми...много е трудно да вляза в някакви рамки, като фирмата е частна и шефът решава кой, кога, как и какво да получава...не влизаме в такива правила, но трябва да изпълним предписанието на инспекцията.
Благодаря предварително!